Onze website gebruikt cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees meer

HPS Protect 500 ml

HPS Protect
HPS Protect is een zeer uitgekiend mengsel van organische stoffen dat bedoeld is als allround plantenvoeding en als middel dat je planten beschermt tegen eventuele stress die kan optreden door gebruik van HPS kweekverlichting. Bovendien helpt het bij het herstellen van schade die al door stress is ontstaan. De gecombineerde ingrediënten variëren van aminozuren via zouten naar bijvoorbeeld melasse. Door de specifieke samenstelling van de ingrediënten ontstaat een synergetisch effect waardoor de werking verder wordt vergroot.

Hoewel de fabrikant van HPS Protect het gebruik van extra basismeststoffen aanraadt wijzen ze er op dat HPS Protect óók zonder toevoegingen kan worden gebruikt. Dit spaart de kosten voor extra meststoffen uit. Door HPS Protect wél te combineren met een extra meststof wordt trouwens ook recht gedaan aan kostenefficiëntie omdat HPS Protect het rendement van die toevoeging enorm verhoogd. Er zijn daardoor veel minder extra meststoffen nodig. Vermindering van de hoeveelheid extra meststoffen is  ook nog eens veel gezonder voor het bacteriële leven in de voedingsbodem.

Hoe werkt HPS Protect?
De aminozuren en andere organische ingrediënten in HPS Protect veroorzaken het zogenaamde chelaateffect. Chelatie is het chemisch proces dat de onderlinge affiniteit van moleculen in de aanwezige voedingsstoffen versterkt. Hierdoor wordt op energetisch niveau een sterk verbeterde samenhang tussen de voedingsstoffen bereikt. Dit heeft een tweetal zéér gunstige gevolgen voor de plant. Ten eerste worden zoutgehalteproblemen in de voedingsbodem geminimaliseerd en ten tweede worden, door de verbeterde samenhang binnen het gehele voedingsstoffencomplex, de voedingsstoffen veel makkelijker door de plant opgenomen en verder in de plant verspreidt.

Aminozuren
De aminozuren in HPS Protect zijn organische verbindingen die amine en carboxyl bevatten. Deze stoffen zijn van groot belang  voor de plant want daarmee maken ze eiwitten aan. En zonder eiwitten kan een plant niet leven. Deze aminozuren zijn tevens van groot belang voor de stressbestendigheid van de plant.

Melasse
De melasse in HPS Protect bevat suikers die een ideale voedingsbron vormen voor de bacteriën en microben in de voedingsbodem. Bij gebruik van HPS Protect in de bewatering ondergaan nuttige bacterie- en schimmelculturen een explosieve groei. Hierdoor blijft de grond in optimale conditie. Dit is belangrijk voor kwekers die de kwaliteit van de voedingsbodem willen verbeteren.

Wat zijn de effecten van HPS-Protect?
-     Sterk verbeterde voedselopname
-     Sterk verbeterde stressbestendigheid
-     Verbetering van het fotosynthetisch effect
-     Verhoogde weerstand tegen schimmels, virussen en andere aandoeningen
-     Verbeterde conditie van de voedingsbodem
-     Verhoogt het rendement van toegevoegde voedings- en meststoffen
-     Door een verhoogd chlorofyl-niveau meer lichtopname door de bladeren
-     Grotere, gezonde planten
-     Meer, en grotere bloemen en vruchten.


Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Model: HP500
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 32,25

Tags: hps, protect, 500 fertilizers