Onze website gebruikt cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees meer

HY-PRO PH-

HY-PRO PH-

Vermindert de pH-waarde van het gietwater.

Indien de pH-waarde van het gietwater te hoog is, kunt u deze omlaag brengen met pH-. Een te hoge pH-waarde van het gietwater/voedingsoplossing belemmert mineraal opname.

De zuurgraad van je voedingsmix is heel belangrijk voor planten; het bepaalt de opneembaarheid van voedingsstoffen. De waarde die gebruikt wordt om de zuurgraad aan te duiden heet pH. Voor de meeste planten ligt de beste pH waarde tussen 5.5 en 6.0. Het is ook belangrijk dat de pH waarde stabiel is. Wanneer de pH waarde schommelt, zal de opname van voedingsstoffen niet stabiel zijn. Dit is te zien in een onregelmatige groei van de planten.

Nadat je de voedingsstoffen met het water hebt gemixt en de EC is gecontroleerd, dien je de pH waarde te meten. Als de pH te hoog is voeg je HY-PRO pH- druppelsgewijs toe en roert deze goed door. Blijf bijsturen totdat de gewenste pH waarde is bereikt. (5.5 / 6.0). Hierdoor kan de plant alle beschikbare voedingselementen  makkelijk opnemen, wat zal resulteren in een krachtige plant meteen hogere opbrengst.

Op grond van wettelijke voorschriften mag kalium alleen in een lagere concentratie worden aangeboden. Daarom hebben we ons nieuwe product "fosforzuur" in het HY-PRO assortiment. Het heeft dezelfde eigenschappen en is sterk geconcentreerd. Planten nemen meer fosfor op in bloei.
Weergegeven:
Sorteren op: