Onze website gebruikt cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees meer

10 redenen om je EC te verlagen en chloor uit je water te verwijderen

Posted by Tim 01-04-2017 0 Comment(s)Omgekeerd osmose systemen filteren ongewenste toevoegingen, zoals chloor, uit (kraan)water en verlagen de EC-waarde van het water, met alle voordelen van dien. Maar wat zijn deze voordelen precies?  

1: Meer voeding voor onze planten
Planten kunnen voedingswater met een EC waarde van 1.4 to 2.2 ontvangen, afhankelijk van het soort plant en de fase in de levenscyclus waarin de plant zich bevindt. Als je kraanwater al een EC waarde heeft van bijvoorbeeld 1.0, dan kun je dus nog 0.4 tot 1.2  aan voeding toevoegen om tot de maxima te komen. Maar, als je start met een EC van maar 0.1 of zelfs 0.0, dan kun je dus veel meer voeding toevoegen.

2: Gezondere wortels
We verlagen de EC-waarde door de zouten die we niet in ons water willen hebben te elimineren. Hierdoor voorkomen we vorming van kalkaanslag in de wortels. De wortels blijven gezonder en kunnen 100% van de aangeboden voeding opnemen. 

3: Beschermd de aarde
We weten dat aarde waardevolle micro-organismen bevat, die als functie hebben de wortels van de plant te beschermen, door ze schoon en gezond te houden, zodat ze het maximale vermogen hebben voedingsstoffen op te nemen. Echter, als we onze planten water geven waar chloor in zit, worden deze micro-organismen gedood. Chloor zorgt tevens voor verbranding van de fijne opnamewortels. 

4: Zorgt voor een stabiele pH-waarde
Door een omgekeerd osmose systeem te gebruiken om de EC-waarde van water te verlagen, bereiken we een stabiele pH-waarde. Water dat het omgekeerd osmose proces heeft doorlopen heeft namelijk een pH-waarde van rond de 6.5. 

5: Voorkomt nutrient lockout
Water met een hoge EC-waarde kan grotere doseringen hard water mineralen bevatten, zoals calcium en magnesium. Hoge doseringen van deze mineralen, in combinatie met mineralen die in de voeding zitten en worden toegevoegd, kunnen ervoor zorgen dat de wortels verzadigd raken en geen voeding meer op kunnen nemen. 

6: Beschermt andere micro-organismen
Het gebruik van speciale micro-organismen die we zelf willen toevoegen, bijvoorbeeld om ongedierte te bestrijden, heeft geen zin als je water met chloor erin geeft. Chloor zal deze micro-organismen namelijk doden.

7: Voorkomt veelvoorkomende kweekproblemen
Tijdens het kweken van bloemen en planten lopen we vaak tegen allerlei soorten problemen aan. Voorbeelden hiervan zijn gele, droge bladeren, verbrande puntjes, belemmerde groei, etc. Door een kweek te beginnen met een minimale EC-waarde kunnen we veel van deze problemen voorkomen, omdat we precies weten welke voedingsstoffen in welke hoeveelheden de plant krijgt toegediend. 

8: Behaalt betere resultaten uit de voeding
Door te starten met puur water, zal de plant geen ongewenste elementen opnemen die vaak in kraanwater aanwezig zijn. Zodoende halen we 100% effectiviteit uit de voeding die we toevoegen.

9: Puur water is het fundament voor kweken
Net als een huis een goede fundering nodig heeft om op gebouwd te kunnen worden, zal puur water fungeren als fundament voor krachtige groei. Vanaf het begin werken met puur water met een minimale EC-waarde, zorgt ervoor dat de planten zich kunnen ontwikkelen tot hun maximale potentie.

10: Water van de allerbeste kwaliteit
Tot slot nog een simpele vraag. Zelf drinken we het liefst zo schoon mogelijk water zonder chloor. We betalen zelfs relatief veel geld voor flessen bronwater. Als we zelf graag zo schoon mogelijk water drinken, waarom zouden we onze planten dan niet voorzien van zo schoon mogelijk water? 
 

Leave a Comment